Kinderen


Schoolgaande kinderen

Uit onderzoek blijkt dat 15% van onze schoolgaande kinderen kampt met leerproblemen, 3 tot 5% van kinderen tot 16 jaar hebben last van ADHD en heeft 1 op de 5 kinderen een leerprobleem een concentratieprobleem of een vorm van faalangst.

Deze problemen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan, bijvoorbeeld wanneer het sympathische en para – sympathische gedeelte van ons autonome zenuwstelsel niet goed in evenwicht zijn.

Ook het voedingspatroon van uw kind telt zeer zeker mee, te veel geraffineerde suikers, chemische zoetstoffen, kleur/geur/smaakstoffen, en vaak ook grote tekorten van belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. omega vetzuren kan allemaal ertoe leiden dat uw kind de nodige problemen krijgt. . .

“Tegenwoordig wordt er totaal niet gekeken naar de oorzaak van de klacht, maar wordt er veelal direct zware medicijnen ingezet, welke naar mijn mening niet zo optimaal zijn qua bijwerkingen, medicijnen komen tegenwoordig op de eerste plaats, zonder dat men zich eens afvraagt wat de oorzaak nou is, waardoor is mijn kind zo druk, waardoor heeft mijn kind faalangst en te weinig zelfvertrouwen of waardoor zijn die leerproblemen ontstaan.”


Het gezichtsveld van uw kind

Het functionele gezichtsveld is het beeld dat bekeken kan worden zonder hoofd of ogen te bewegen.

Wanneer het gezichtsveld van uw kind vernauwd is, ontvangt het netvlies en de visuele cortex te weinig lichtprikkels, wat kan leiden tot vele klachten zoals ook leerproblemen.

“Onderzoeken in de USA & UK wijzen uit dat er een duidelijke samenhang is tussen een vernauwd gezichtsveld en leerproblemen, uit de onderzoeken bleek dat 20% van de schoolgaande kinderen een vernauwd gezichtsveld hadden van minder dan 15 graden !” 

Met behulp van de Computerized Functional Colour Field Tester  kunnen we zien of u kind een vernauwd gezichtsveld heeft en met behulp van een kleurlicht test kunnen we zien of er blokkades zitten op energetisch gebied.

Na deze metingen beginnen we met de kleurlicht sessies om zo het vernauwde gezichtsveld weer openen.

Deze sessies worden gegeven met behulp van de Photon Wave.

 

 Photon Wave

De Photon Wave is een uniek kleurlichttoestel dat ontwikkeld is vanuit de ervaringen van onderzoekers, artsen, oogartsen, optometristen, osteopaten, fysiotherapeuten en psychologen.

Het kleurenpalet heeft de capaciteit om alle zichtbare kleuren van het spectrum naar voren te brengen.

Door in de Photon Wave te kijken, schijnt het prachtige gekleurde licht rechtstreeks in uw ogen.

Op deze manier verspreid het licht zich via de ogen naar het autonome zenuwstelsel.

De sessies worden door jong en oud als zeer aangenaam ervaren.

 


Noodzaak en werking van kleurlicht

Om gezond en in evenwicht te blijven is het noodzakelijk voldoende licht op te nemen via zonlicht.

Chronisch lichttekort door te weinig zonlicht en overmatig kunstlicht kan vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieverlies veroorzaken.

Onder invloed van factoren zoals stress, emoties, trauma’s, toxische stoffen, etc. ontstaan storingen in ons lichaam die de energiestroom blokkeren en uiteindelijk tot ziekte kunnen leiden.

Als het licht onze ogen binnen schijnt, dient het niet alleen om te zien maar heeft het ook een direct effect op de hypothalamus.

“Onze ogen bevatten miljoenen lichtreceptoren, deze receptoren zorgen ervoor dat het licht wordt omgezet tot impulsen welke ontvangen worden in o.a. onze hypothalamus. Deze staat in contact met bijna ieder deel van onze hersenen.

Hierdoor is de hypothalamus betrokken bij alle aspecten van o.a. de emoties, de voortplanting, het autonoom zenuwstelsel en het endocriene systeem.”

 


Hoe gaan we te werk?

We gaan van start door middel van een intake gesprek, waarin wij proberen om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de klachten (fysiek, mentaal en emotioneel), hierop volgt de gezichtsveldmeting en worden er verschillende testen gedaan.

Hierna krijgt men direct de eerste lichtsessie.

Tijdens iedere vervolg sessie is er een kort gesprek om de resultaten door te nemen, hierna volgt er een korte test, en dan uiteraard de lichtsessie zelf. Een gemiddelde lichtkuur bestaat uit 6 tot 10 sessies.

De intake bij aanvang duurt ongeveer 1 uur. Voor de vervolg sessies mag men rekenen op een half uur.

In het begin vinden de sessies wekelijks plaats, en later kunnen langere periodes worden aangehouden.

 


Voeding

Naar onze mening is onze hedendaagse voeding niet meer volwaardig, de gewassen worden veelal bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen, de tomaten worden tegenwoordig gekweekt op glaswol (waar zijn de mineralen dan?), er wordt veel gewerkt met chemische zoetstof (light producten), men krijgt veel suiker binnen, onze bodems zijn “leeg”, etc.

Hierdoor verliest onze voeding alle belangrijke micro nutriënten (vitaminen, mineralen,etc.) En om alles biologisch te eten is vaak erg duur.

Wij werken met een persoonlijke voedingstechnologie, waarin we eerst gaan kijken hoe u of uw kind momenteel eet, waarna wij een persoonlijk voedingsprogramma gaan opstellen met de juiste voedingsstoffen (geen dieet).

Verder worden er eventueel hoogwaardige en uitsluitend wetenschappelijk bewezen voedingssupplementen ingezet.